Does this Portrait need a Head?

Voor mijn eindexamenopdracht van de Fotovakschool maakte ik de serie Does a Portrait need a Head?  Heeft een portret letterlijk een ‘Head’ nodig? En figuurlijk? Heeft het portret een titel nodig? Heeft het beeld genoeg zeggingskracht?

Ik wilde het accent leggen op het verhalende karakter. Daarom zijn licht en kleur belangrijke stijlelementen. Ik koos ervoor om ietwat absurde, en ‘voyeuristische’ gênante – soms kwetsbare situaties in beeld te brengen.

Ik hoop met dit vervreemdende beeld de aandacht van de kijker te vangen. De kijker te laten raden naar het verhaal achter de geportretteerde.

7 Heavenly Sins

Voor een mode reportage zijn de 7 zonden uitgebeeld. Wat als het kwaad ook zijn goede kanten heeft? De schoonheid van het kwaad… 7 Godinnen die respectievelijk staan voor jaloezie, wellust, luiheid, boosheid, vraatzucht, hebzucht & hoogmoed. Of staan zij voor waakzaamheid, lust, ontspanning, grenzen aangeven, genieten, rijkdom & van jezelf houden?

Water voor de Kunst

Voor het nieuwe watermerk l’eau pour l’art maakte ik de campagnebeelden. Water voor de Kunst is een initiatief van het zeskoppige theatergezelschap De Theatertroep en Mister Kitchen. Het idee erachter is simpel: er zijn meer dan 2000 culturele instellingen in Nederland. Filmzalen, musea, theaters, noem maar op… In deze horecagelegenheden wordt veel water gedronken en de winst die hierop gemaakt wordt, gaat nu vooral naar grote drankgiganten. Met dit ‘cultuur’merk water (plat en bruis) kan er een groot bedrag terugstromen de cultuursector in!